In de Veertigdagentijd, dit jaar de periode tussen 6 maart en 21 april, willen we samen een weg van bezinning en inkeer gaan. Namens de Doornse Raad van Kerken wordt u uitgenodigd hieraan deel te nemen. Bijbelteksten, stiltes, gedichten en muziek vormen de ingrediënten van de bijeenkomsten.

Het thema: De weg die wij gaan

Het thema De weg, past bij de opgang naar Pasen, maar ook bij onze levensweg en de weg van ons geloof. Het zijn geen rechte wegen, we worden regelmatig uitgedaagd en geconfronteerd met dwarswegen, maar ook met verbindingen.

Op de bezinningsavonden lezen we teksten van mensen die woorden hebben gevonden op de weg die zij gingen. Teksten die nog steeds klinken, omdat ze waardevol zijn en een verlangen in ons oproepen daarbij stil te staan. Zo willen wij samen de begaanbaarheid van de wegen verkennen.

De geplande avonden en de teksten die we lezen:
6 maart, Aswoensdagviering (Maartenskerk)
13 maart, Teksten van Etty Hillesum (Maartenskerk)
20 maart, Gedichten van Ida Gerhardt (Maartenskerk)
27 maart ,Teksten van Dag Hammarskjöld (St. Martinuskerk)
3 april, Gedichten van Gerrit Achterberg (Maartenskerk)
10 april, Teksten van Augustinus (Maartenskerk)
17 april, Vesper met Klaagliederen (Maartenskerk)

Locatie: Maartenskerk (Kerkplein 1), behalve 27 maart, dan komen we bij elkaar in de St. Martinuskerk (Dorpsstraat 15)

Tijd: 19:00 tot 19:45 uur

Namens de werkgroep Bewust naar Pasen en de Raad van Kerken in Doorn,
Bert Cozijnsen, Ludenkapel/Vrijzinnigen Doorn, Jeanette van Osselen, St. Martinuskerk Doorn & Langbroek/R.K. Parochie Sint Maarten en Ina Veldman, Maartenskerkgemeente/PG Doorn,
tel.: 06 - 30703051 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.