Op 26 april vliegen we naar Florence waar we twee nachten zullen blijven. Deze stad staat bekend om de basiliek Santa Maria del Fiore met de koepel van Brunelleschi, het Baptisterium, de PonteVecchio, Michelangelo’s David in de Galleria dell’Accademia, Pallazzo Vecchio en nog veel meer.

De derde dag gaan we Siena bezoeken dat een bijzonder centrum heeft (Piazza del Campo) met zijn vele winkeltjes en restaurantjes. De kathedraal in zwart/wit, de Duomo dell’Assunta, is zeker een bezoekje waard.

In de middag rijden we door naar Assisi waar we drie nachten blijven. Natuurlijk bezoeken we de Basilica di San Francesco – bestaande uit de crypte met het graf van Franciscus en daarop de onder- en bovenkerk – en de Basilica de Santa Chiara, de kerk van Clara, zij was volgeling van Franciscus en stichtte de Orde van de Clarissen. In Assisi staat o.a. het geboortehuis van Franciscus, de kathedraal Santa Maria degli Angeli en de San Rufino kathedraal.

Op dag 6 vertrekken we naar Rome, waar we vijf nachten blijven. Op dag 8 en op dag 10 gaan we onder leiding van een gids eerst naar het Vaticaans Museum en aansluitend de Sint Pieter; de tweede keer gaan we naar de kerk en catacomben van de S. Sebastiano, de Therme di Caracalla en de S. Giovanni, in Laterano met het baptisterium. De andere dagen is er de mogelijkheid de belangrijkste plekken van Rome te bezoeken.26

Op 6 mei ‘s avonds vliegen we terug naar Nederland.

Informatieavond voor deelnemers: maandagavond 11 september 2017 20.00 uur in de Koningshof. Aanmelden bij Lydia Steensma, tel. 420204 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data                   : 26 april t/m 6 mei 2018
Begeleiding       : Lydia Steensma en Jan Schutte