De hoofdrol voor een dominee in een hedendaagse docufilm? Ja, het kan echt!

De indringende documentaire ‘Hier ben ik’ toont ons de protestantse dominee Ad van Nieuwpoort en zijn kerkelijke gemeente in het welvarende Bloemendaal. We krijgen een inkijkje in zijn dagelijkse werk en privé-leven. We volgen hem naar zijn studeerkamer, naar de pastorale gesprekken die hij voert, zijn ontmoetingen in het publieke domein en de kerkdiensten waarin hij voorgaat op zondag. Bekijk hier de trailer en achtergrondinfo op Doc2.nl.

Deze beelden worden verweven met het leven van gemeenteleden, waar achter iedere riante villa weer een ander verhaal schuilgaat. Mensen proberen zich een weg te banen door het moderne leven en worstelen met herkenbare, alledaagse problemen op het gebied van relaties, zingeving, en werkdruk. In dat alles probeert ds. Ad van Nieuwpoort steeds te zoeken naar de tegenstem van het Bijbelse verhaal.
25b
Een menselijke documentaire die zowel herkenning als bevreemding oproept, somber stemt en je een glimlach bezorgt.

Datum             : Vrijdag 20 april 2018
Tijd                  : Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur