Arnhem, ‘de Genoeglijkste’ van de steden in het oude gewest Gelre, voldoet ook in de 21e eeuw nog steeds in veel opzichten aan deze omschrijving.

De Eusebiuskerk bepaalt al meer dan vijf eeuwen het stadsgezicht. In deze kerk bevinden zich onder andere het fraaie praalgraf van Karel van Gelre en het beroemde Strümphlerorgel. In de Walburgiskerk is de tong van Eusebius te zien!

Ondanks de schade ten gevolge van de slag om Arnhem, in WO II, heeft de stad nog veel monumenten en andere 24cbezienswaardigheden uit de tijd van de Middeleeuwen tot nu. Voorbeelden van Middeleeuwse schoonheden zijn het ‘Duivelshuis’ en het Presickhaeffs Huys. Oude (achterstands)wijken als het Spijkerkwartier en Klarendal hebben de laatste jaren een transformatie ondergaan en worden weer helemaal hip.

We gaan het historische en eigentijdse Arnhem ontdekken en uiteraard wordt de innerlijke mens niet vergeten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Arnhems meisje?

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nadere details volgen in Kruispunt of via e-mail.
24b
Datum                 : Zaterdag 14 april 2018
Tijd                      : 9.00-17.00 uur
Locatie                : Arnhem
Begeleiding         : Fieke Kooij en Brechtje de Boer
Entree                  : Nader te bepalen