Ons jaarthema nodigt uit om stil te staan en na te denken waar we staan, als mens, als christen en als gemeenschap in een multicultureel land, waar juist ook de religieuze identiteit sterk in discussie is en onder druk staat. En… wat is nu onze roeping als christelijke gemeenschap? 

In de serie avonden met de titel "Zou je niet eens opstaan?" zijn verschillende sprekers te gast. Na een inleidend gesprek over hun levensloop, intenties en gedachten, spreken ze een column uit waarin het draait om de vraag waar hij of zij voor wil opstaan. Na de pauze is gelegenheid met hen in gesprek te gaan. Onze vierde gast, op dinsdag 30 januari (let op: in de toelichting in het programmaboekje staat per abuis woensdag 7 februari), is Rabbijn Menno ten Brink. 

Op deze avond komen ook de spanningen naar voren die de Joodse identiteit in de samenleving 06dopgeroepen heeft en oproept. Hij werd rabbijn, ook om Hitler een hak te zetten. Jodendom moest worden doorgegeven, een verantwoordelijkheid die hij heel serieus neemt. Ten Brink is rabbijn van de Liberale Joodse Gemeente in Amsterdam.


Datum:          Dinsdag 30 januari 2018 
Tijd:               20.00 uur 
Locatie:         Koningshof
Begeleiding: Ds. Teun Kruijswijk Jansen, ds. Sophie Hofstee en Dick van der Lugt
Entree:           € 8,-

Bekijk ook de andere avonden in ons jaarthema:

maandag 2 oktober 2017:       Stevo Akkerman
maandag 30 oktober 2017:     Rainer Wahl
Woensdag 8 november 2017: Margriet van der Kooi
voorjaar 2018:                         Bert van der Lingen