Ons jaarthema nodigt uit om stil te staan en na te denken waar we staan, als mens, als christen en als gemeenschap in een multicultureel land, waar juist ook de religieuze identiteit sterk in discussie is en onder druk staat. En… wat is nu onze roeping als christelijke gemeenschap? 

In de serie avonden met de titel "Zou je niet eens opstaan?" zijn verschillende sprekers te gast. Na een inleidend gesprek over hun levensloop, intenties en gedachten, spreken ze een column uit waarin het draait om de vraag waar hij of zij voor wil opstaan. Na de pauze is gelegenheid met hen in gesprek te gaan. Onze derde gast, op woensdag 8 november, is Margriet van der Kooi. 

‘Opstaan’, het daar niet toe in staat zijn en de mogelijkheden daartussen, is ook in het pastoraat een belangrijk thema.06c Margriet van der Kooi vertelt hierover vanuit haar ervaringen in het (ziekenhuis-)pastoraat. ‘Het kleine meisje van de hoop’ is haar laatste publicatie uit 2016.

Margriet van der Kooi werkt als geestelijk verzorger in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en het Regionaal Psychiatrisch Centrum in Woerden.


Datum:          Woensdag 8 november 2017 
Tijd:               20.00 uur 
Locatie:         Koningshof
Begeleiding: Ds. Teun Kruijswijk Jansen, ds. Sophie Hofstee en Dick van der Lugt
Entree:           € 8,-

Bekijk ook de andere avonden in ons jaarthema:

maandag 2 oktober 2017:       Stevo Akkerman
maandag 30 oktober 2017:     Rainer Wahl
dinsdag 30 januari 2018:         Rabbijn Menno ten Brink
voorjaar 2018:                         Bert van der Lingen