Ons jaarthema nodigt uit om stil te staan en na te denken waar we staan, als mens, als christen en als gemeenschap in een multicultureel land, waar juist ook de religieuze identiteit sterk in discussie is en onder druk staat. En… wat is nu onze roeping als christelijke gemeenschap? 

In de serie avonden met de titel "Zou je niet eens opstaan?" zijn verschillende sprekers te gast. Na een inleidend gesprek over hun levensloop, intenties en gedachten, spreken ze een column uit waarin het draait om de vraag waar hij of zij voor wil opstaan. Na de pauze is gelegenheid met hen in gesprek te gaan. Onze tweede gast, op maandag 30 oktober, is Rainer Wahl. 

Dr. Rainer Wahl is geboren in Zuid-Duitsland en Evangelisch-Luthers gedoopt. Na zijn studie aan de UvA werd hij predikant in de Nederlands Hervormde Kerk. Tegenwoordig is hij ‘interim-predikant’ van de PKN en predikant van de Zendingskerk in Ermelo.

Op deze avond komt Rainer Wahl aan het woord over de betekenis van Maarten Luther: wat is de inspiratie van de ‘opstandige’ Luther in 1517 geweest, en vandaag de dag voor de weg die wij nu als gelovigen te gaan hebben?6b


Datum:          Maandag 30 oktober 2017 
Tijd:               20.00 uur 
Locatie:         Koningshof
Begeleiding: Ds. Teun Kruijswijk Jansen, ds. Sophie Hofstee en Dick van der Lugt
Entree:           € 8,-

Bekijk ook de andere avonden in ons jaarthema:

maandag 2 oktober 2017:       Stevo Akkerman
woensdag 8 november 2017:  Margriet van der Kooi
dinsdag 30 januari 2018:         Rabbijn Menno ten Brink
voorjaar 2018:                          Bert van der Lingen