Het is bekend dat Maarten Luther muziek een warm hart toedroeg. Hij was een bekwaam luitspeler en zanger met een mooie tenorstem. Ook schreef hij teksten en componeerde hij. Hij onderkende de kracht van de muziek die, zoals hij schreef, ‘de bedroefden kan troosten, de gelukkigen kan opschrikken, de wanhopigen bemoedigen, de trotsen nederigheid kan leren, de opgewonden mensen kan kalmeren en zelfs een hart vol haat kan verzachten’.

Het was zijn intentie om die positieve emotionele kwaliteit van muziek ook in te zetten in de kerk.

De Stichting Musick’s Monument maakt historische kunstproducties. 'Een muzikale monnik en een protestantse non' is een10a voorstelling in prachtige historische kostuums met muziek uit de tijd van Luther, over Luthers veelbewogen leven, zijn huwelijk met de sterke vrouw Katharina van Bora en zijn visie op de kerk.

U ziet en hoort Hans Meijer (luitist/Maarten), Paula Bär-Giese (sopraan/Katharina), Hein Hof (organist en virginaalbespeler/Johann Walther, Luthers vriend en muzikaal adviseur) en Diederiek van Loo (predikante van De Amersfoortse Zwaan, pioniersplek van de Protestantse Gemeente Amersfoort) als verteller.

Onze Maartenskerk vormt ongetwijfeld een passend decor!

Datum                 : Vrijdag 27 oktober 2017
Tijd                      : 20.00 uur
Locatie                : Maartenkerk
Begeleiding        : Marjoke Limpens
Entree                 : € 10

10d