Vier avonden ‘vast voedsel’ voor iedereen die zich nader wil verdiepen in het christelijk geloof. Dit doen we op deze avonden aan de hand van het in 2012 verschenen boek ‘Christelijke Dogmatiek’ van dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi uit Driebergen.

Basale, wezenlijke geloofsvragen komen aan de orde zoals: Wat voor boek is de Bijbel, hoe gaan we ermee om? Wie is de persoon van Jezus, wat betekent hij voor mij? Wat is de kerk en de christelijke gemeente? Wat mogen wij geloven over de toekomst van de mens en van de wereld?

De speelse titel van deze serie is ontleend aan symboliek uit de Nieuw Testamentische brieven. Zo wordt over “melk” gesproken in 1 Petrus 2:2, en over “melk en vast voedsel” in de Hebreeënbrief 5:12-13 en in de eerste brief aan de Korintiërs 3:2 en 9:7. Deze woorden staan symbool voor de kennis van het geloof, die de christelijke gemeente nodig heeft.

Ter voorbereiding aan elke bijeenkomst leest ieder thuis een gedeelte uit het boek. Als hulp hierbij wordt een leeswijzer aangeboden. Het is niet noodzakelijk het boek op eigen kosten aan te schaffen.

Maximum aantal deelnemers: 10 personen.

Nadere info volgt via e-mail.

Data                     : Cyclus, Woensdag 11 oktober , woensdag 22 november 2017, woensdag 24 januari en woensdag 14 maart 2018. Deze avonden zijn niet los van elkaar te bezoeken.
Tijd                       : 20.00 uur
Locatie                : Koningshof