Wie door de binnenstad van Elburg loopt, waant zich in de middeleeuwen. De Oude Wallen met hun schitterende bomen, de smalle steegjes, de keitjesstoepen en prachtige doorkijkjes maken van de vesting een sfeervolle omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Het ontwerp van de vissersstad is gebaseerd op het principe van de gulden snede, een zeldzaamheid in de stedenbouw, waaraan de stad zijn kenmerkende vorm met het rechthoekige stratenpatroon dankt.


In Elburg zijn diverse musea, waaronder het Museum Sjoel Elburg. Dat is een verhalenmuseum over het (on)gewone dagelijkse leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond. En dan is er nog de visafslag, kruidentuin en nog veel meer. Kortom, genoeg te doen in het pittoreske Elburg!
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nadere details volgen in Kruispunt of via e-mail.

Datum Zaterdag 6 april 2019
Tijd 9.00-17.00 uur
Locatie Elburg
Begeleiding Fieke van der Kooij en Brechtje de Boer
Entree Nader te bepalen

A23 Elburg Haven panoramio