‘Geloven’ is altijd toekomstgericht. In de wereld van vandaag raakt dat vaak ondergesneeuwd onder de berichten over onze naasten dichtbij en veraf met betrekking tot ziekte, honger en dorst, ongerechtigheid en misbruik. We zouden ‘de hoop’ als onlosmakelijke grond van ons gelovig bestaan vergeten! De taal van de hoop is een andere taal dan die van het wensen: we zoeken plezier, we streven naar macht en we proberen te krijgen wat we hebben willen. Hoop wordt gegeven, ontvangen, gevonden en kan gedeeld worden. Wie hoopt, kan en durft verder gaan.

In het kader van dit jaarthema worden 5 avonden georganiseerd met 5 verschillende sprekers, die elk een eigen visie op ‘Hoop doet leven’ geven.


A9d Hoopdoetleven4 SuurmondOp de vierde avond uit deze serie geeft dr. Jean-Jacques Suurmond, pastor, coach en publicist, een autobiografische en prikkelende bespiegeling van de geloofsbelijdenis tegen de achtergrond van zijn spirituele levensreis. Het bijna vergeten christendom blijkt een verborgen bron te hebben die ook vandaag het geheim van bezieling en ongewone daadkracht is. Hij legde zijn vondsten neer in het boek ’GodZijn' (2017). Eind september 2018 start een workshop over dit boek, u bent van harte hiervoor uitgenodigd!

Onderstaand treft u de details voor de overige data en sprekers rond het jaarthema en links naar informatie.

Data dinsdag 9 oktober, 2018: Maarten den Dulk
maandag 5 november 2018: Jos de Heer
dinsdag 11 december 2018: Brechtje de Boer en Teun Kruijswijk Jansen
dinsdag 15 januari 2019: Jean Jacques Suurmond
maandag 18 maart 2019: Sybe Schaap
De avonden zijn ook los te bezoeken!
Tijd 20.00 uur
Locatie Koningshof
Begeleiding Teun Kruijswijk Jansen
Entree Vrijwillige bijdrage (richtlijn € 6)