‘Geloven’ is altijd toekomstgericht. In de wereld van vandaag raakt dat vaak ondergesneeuwd onder de berichten over onze naasten dichtbij en veraf met betrekking tot ziekte, honger en dorst, ongerechtigheid en misbruik. We zouden ‘de hoop’ als onlosmakelijke grond van ons gelovig bestaan vergeten! De taal van de hoop is een andere taal dan die van het wensen: we zoeken plezier, we streven naar macht en we proberen te krijgen wat we hebben willen. Hoop wordt gegeven, ontvangen, gevonden en kan gedeeld worden. Wie hoopt, kan en durft verder gaan.

In het kader van dit jaarthema worden 5 avonden georganiseerd met 5 verschillende sprekers, die elk een eigen visie op ‘Hoop doet leven’ geven.


Dit is de derde avond uit de serie ‘Hoop doet leven’. Brechtje de Boer, kunsthistorica en gemeentelid, en Teun Kruijswijk Jansen laten het een en ander zienen horen vanuit de beeldende kunst en het geschreven woord.Zij gaan in op de vraag: ‘Hoe krijgt de hoop in de kunst en cultuur van de 20e en 21e eeuw vorm en inhoud?’

A9 Chagall viaTeunOnderstaand treft u de details voor de overige data en sprekers rond het jaarthema en links naar informatie.

Data dinsdag 9 oktober, 2018: Maarten den Dulk
maandag 5 november 2018: Jos de Heer
dinsdag 11 december 2018: Brechtje de Boer en Teun Kruijswijk Jansen
dinsdag 15 januari 2019: Jean Jacques Suurmond
maandag 18 maart 2019: Sybe Schaap
De avonden zijn ook los te bezoeken!
Tijd 20.00 uur
Locatie Koningshof
Begeleiding Teun Kruijswijk Jansen
Entree Vrijwillige bijdrage (richtlijn € 6)