Programma Ontmoeten#Verdiepen 2018-2019: Hoop doet leven!

Met heel veel plezier bieden wij u het programma 2018/2019 van de kerngroep Ontmoeten#Verdiepen (O#V) aan.

Allereerst: een nieuwe naam voor onze kerngroep. ‘Vorming en Toerusting’ klinkt ietwat verouderd en belerend. Wij kozen voor een naam die hedendaagser is en de lading meer dekt. Want waar gaat het eigenlijk om bij alle activiteiten? Juist, elkaar ontmoeten en ons verdiepen in diverse (geloofs)onderwerpen.

Het thema voor dit seizoen is: ‘Hoop doet leven’. ‘Hoop’ is het themawoord voor het komende jaar. Want wat is een wereld zonder hoop? In het nieuws en ook de naaste omgeving horen en zien we vaak ellendige berichten. En ook op het persoonlijke vlak kan het moeilijk zijn. Dan kan hoop ons moed en vertrouwen geven. Ook in ons gelovige bestaan. Wie hoopt, kan en durft verder te gaan.

In ons programma vindt u een serie avonden bij dit thema. Vanuit de Bijbelboeken, de beeldende kunst, de geloofsweg en vanuit de politiek benaderen we 'Hoop'. Verder organiseren we weer activiteiten die kunnen bijdragen aan ons individuele en gemeenschappelijke verlangen en de opdracht van 'Hoop'.

In het kader van ‘Kerk van binnen naar buiten’ bieden wij onze activiteiten nadrukkelijk ook aan in onze regiogemeenten en voor hen die zelden in de kerk komen. Voor het aanbod in de regio verwijzen we graag naar de betreffende websites:

Leerhuis De Valkenburcht: www.leerhuisdevalkenburcht.nl
Protestantse gemeente De Voorhof, Woudenberg: www.pkndevoorhof.nl
Protestantse gemeente Maarn-Maarsbergen: www.pknmm.nl
Protestantse gemeente Leersum: www.pknleersum.nl

Om een indicatie te krijgen van het aantal deelnemers stellen wij het op prijs als u zich inschrijft voor de activiteiten waar u aan wilt deelnemen. Wij verzoeken u dit per e-mail te doen vóór 22 september 2018 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Beschikt u niet over internet dan kunt u gebruik maken van het aanmeldingsformulier in het programmaboekje. Dit boekje komt eind augustus 2018 beschikbaar bij het nummer van 'Kruispunt'.

Op deze website proberen  we de informatie zo actueel mogelijk te houden. Daarnaast vindt u actuale infomrati eover het programma in ons maandelijks magazine ‘Kruispunt’ of wekelijkse nieuwsbrief ‘Kruispunt op Zondag’. Mocht u naar aanleiding van het programma, de gehouden activiteiten of in het algemeen suggesties hebben, dan vernemen wij dat graag! U kunt ze kwijt via bovenstaand mailadres.

Wij zien u graag terug bij onze activiteiten!

A0 Ochtend1992JanBeutenerSeptember 2018
10 Speling (1 van 4): Waar bevinden wij ons?
18 Heilige strijd – Harry Pals
24 Het huis op de rots (1 van 6)
25 Geduld met God (1 van 3)
29 Excursie Leeuwarden

1 Nu ik oud word (1 van 2)
3 Het verhaal van Palestijnen en Israëli’s – Margriet Quarles van Ufford
5 Film: Qu'est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?
9 Hoop doet leven? (a) – Maarten den Dulk
10 Melk en vast voedsel (1 van 4)
15 Comfortabel en duurzaam wonen! – Eric Nohlmans
29 Het huis op de rots (2 van 6)
29 Kleuren van de ziel - Chagall – Ruud Bartlema
30 Geduld met God (2 van 3)

A9c HoopdoetlevenNovember 2018
5 Hoop doet leven? (b) – Jos de Heer
10 Elly en Rikkert (Kaarten: www.zingenindekerk.nl)
12 Nu ik oud word (2 van 2)
23 Film: God on trial
26 Het huis op de rots (3 van 6)
27 Geduld met God (3 van 3)
28 Melk en vast voedsel (2 van 4)

December 2018
11 Hoop doet leven? (c) – Brechtje de Boer & Teun Kruijswijk Janssen

snowdrop 622961 960 720Januari 2019
7 Speling (2 van 4): Waar bevinden wij ons?
15 Hoop doet leven? (d) – Jean-Jacques Suurmond
16 Melk en vast voedsel (3 van 4)
21 Het huis op de rots (4 van 6)
25 Film: Still Alice
28 De Tafel van Benedictus – Kristine Ram

4 Choral Evensong, lezing – Hanna Rijken
10 Choral Evensong – Vocaal Theologen Ensemble
11 Onze Vader (1 van 2)
18 Het huis op de rots (5 van 6)
18 Recht en slecht, muziek rond Rechters – Bregman + Bijma

jesus 3279880 960 720 2Maart 2019
11 Onze Vader (2 van 2)
13 Melk en vast voedsel (4 van 4)
18 Het huis op de rots (6 van 6)
18 Hoop doet leven? (e) – Sybe Schaap
25 Speling (3 van 4): Waar bevinden wij ons?
26 Hildegard von Bingen – Wendela Vuylsteke
29 Film: Mary Magdalene

1 Goede Vrijdag, boek Tom Wright – Aleida de Hoog
6 Excursie Elburg

Mei 2019
20 Speling (4 van 4): Waar bevinden wij ons?