Dinsdag 19 februari 2019 is er weer een seniorenmiddag. Deze ontmoeting vindt plaats in de Koningshof, Kerkplein 1, Doorn. Wij beginnen om 14.30 uur en eindigen rond 16.00 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur waar de koffie en thee dan klaarstaan.
De heer van den Berg laat u graag een kijkje nemen in het leven van Kaiser Wilhelm. Deze keizer kwam in 1918 als asielzoeker naar Nederland toen Duitsland tot republiek werd uitgeroepen. Hij heeft vervolgens zijn domicilie gevonden op Huize Doorn, waar hij in 1941 overleed. 

Wie was deze man, welke rol speelde hij in de eerste wereldoorlog, wat was zijn relatie tot de Oranjes en nog veel meer vragen komen aan de orde.
Kortom, de lezing behelst een mix aan historische, kunstzinnige en anekdotische wetenswaardigheden over een prominent allochtoon, die zijn sporen op de Utrechtse Heuvelrug nadrukkelijk heeft nagelaten.
De heer van den Berg is geen onbekende voor ons, wij hebben hem leren kennen als een vlotte en boeiende verteller. Het belooft een mooie middag te worden!

Wij denken dat velen geïnteresseerd zijn in dit stukje geschiedenis. Iedereen is dan ook van harte welkom, ook al bent u geen lid van de Protestantse Gemeente te Doorn.

Als u niet zelfstandig kunt komen, belt u dan: Leo van Eersel, tel. 414734 of Piet Kooij, tel. 413732 of Dik de Man, tel. 61877 of Bep Niessen, tel. 412135. Zij regelen dat u gehaald en weer thuisgebracht wordt.

Met een vriendelijke groet van het team SeniorenMiddagen,

Corry en Leo van Eersel, Henny van Holland, Piet Kooij, Dik de Man, Bep Niessen, Alice Catsburg.