Nu de 'lockdown' opnieuw verzwaard is, blijven we vanuit de kerngroep Ontmoeten & Verdiepen toch actief door zo veel als mogelijk digitaal ons programma door te laten gaan. Houdt u daarom onze site goed in de gaten!

Daarnaast bieden we in februari twee extra digitale eigen programma's aan. U kunt ze mee beleven op www.protestantsegemeentedoorn.nl via de knoppen 'Live Kerkdienst' of 'Dienst Gemist' in het menu aan de linkerkant van de pagina.

Lees meer...

In verband met de coronapandemie kunnen op het laatste moment nog wijzigingen plaatsvinden in locatie, aantal bezoekers en of een activiteit überhaupt doorgaat. Deze wijzigingen vermelden wij altijd op de website, wij raden u dan ook dan aan om kort van tevoren de website te checken voor de laatste informatie.

Met heel veel plezier presenteren wij u het programma 2020/2021 van de kerngroep Ontmoeten # Verdiepen.

De grote ontregeling van het afgelopen voorjaar betekende dat onze activiteiten van Ontmoeten # Verdiepen noodgedwongen werden geannuleerd. Nu starten we weer op. Te midden van onzekerheid hebben wij het vertrouwen dat we elkaar weer zullen ontmoeten en ons geloof kunnen verdiepen. 
 
Met de Johanneskerk en de Geloofsgemeenschap St. Andries in Leersum hebben we een gezamenlijk jaarthema gekozen: ‘Groene Genade’.
De samenleving viel afgelopen voorjaar door de corona-crisis stil. We werden ons meer bewust van de rijkdom en schoonheid van alles wat groeide en bloeide. Helderblauwe luchten en de bomenpracht van de Heuvelrug: we hebben daar meer oog voor gekregen. We ontvangen het zonder dat we er zelf de hand in hebben: Groene Genade.

Lees meer...

 

In de drukte van ons bestaan is het vaak moeilijk om tot rust en stilte te komen. Toch is het een groot goed om in te keren in jezelf en te verstillen. Of je nu jong of oud bent, ruimte maken in je agenda voor een meditatief uur kan je daarbij helpen: samen stil worden, een (bijbel)tekst lezen, een kunstwerk bekijken of een muziekstuk beluisteren.

Lees meer...

 

‘Op leven en dood’ is het jaarthema van ‘Speling’, een driemaandelijks tijdschrift voor bezinning. Het begon in 1948 als een blad van de Karmelieten. Vandaag de dag gaat het tijdschrift op zoek naar eigentijdse vormen van spiritualiteit met aandacht voor mystiek, ervaringsverhalen en de Bijbel.

Dit jaar worden we door de corona-crisis diepgaand aan het denken gezet over onze wijze van leven en geloven.

Lees meer...

 
In verband met de coronamaatregelen is deze activiteit helaas geannuleerd.
 
De ongetrouwde bijenhoudster Hatidze woont in een verlaten dorp in Noord-Macedonië, waar ze haar zieke, oude moeder verzorgt.
 
Hatidze speurt steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand.
 

Lees meer...

 

In het kader van ons jaarthema ‘Groene Genade’ wordt, zowel in de Maartenskerk als in de Johanneskerk, een prekenserie gehouden over bomen in de bijbel. Telkens een ander verhaal, telkens een andere boom.

Op 7 februari zal, in het kader van de groeiende samenwerking met de Johanneskerk, kanselruil plaatsvinden. In de Maartenskerk gaat dan ds. Evelyn Noltus voor en in de Johanneskerk ds. Teun Kruijswijk Jansen. 

Lees meer...

 
In verband met de coronamaatregelen is deze activiteit helaas geannuleerd.
 
Op 7 februari 2021 zingt het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken in een Choral Evensong in het koor van de Maartenskerk in Doorn. Ds. Teun Kruijswijk Jansen is de liturg.
 
Een Evensong is een viering in de stijl van het Anglicaanse gezongen avondgebed, met prachtige koorwerken uit de rijke Engelse kerkmuziek: hymns, preces and responses, psalm, canticles en de anthem.

Lees meer...

 
Geïnspireerd door het contrast van de goede schepping met het ‘kwade’ virus dat dit jaar onze wereld teistert, kozen we voor het jaarthema ‘Groene genade’. We werden getroffen door de rijkdom in de natuur die de mens ten deel valt, maar die tegelijk vraagt om goed rentmeesterschap en een zorgvuldig beheer. Dit leidt tot dilemma’s waar we mee worstelen.
 
Tijdens vier thema-avonden worden ‘onder de boom van goed en kwaad’ verschillende dilemma’s belicht.
 
Ook de vierde thema-avond staat in het teken van de naderende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Minister Carola Schouten (ChristenUnie) houdt een inleiding.

Lees meer...