Geïnspireerd door het contrast van de goede schepping met het ‘kwade’ virus dat dit jaar onze wereld teistert, kozen we voor het jaarthema ‘Groene genade’. We werden getroffen door de rijkdom in de natuur die de mens ten deel valt, maar die tegelijk vraagt om goed rentmeesterschap en een zorgvuldig beheer. Dit leidt tot dilemma’s waar we mee worstelen.
 
Tijdens vier thema-avonden worden ‘onder de boom van goed en kwaad’ verschillende dilemma’s belicht.
 
De derde thema-avond in de reeks ‘Onder de boom van goed en kwaad’ gaat over Christelijk geloof en rechtspopulisme in Nederland. Een gelukkig huwelijk?
 
 
In maart 2021 worden de verkiezingen gehouden voor de leden van de Tweede Kamer en mag u weer gaan stemmen. Kun je als christen wel op een rechts-populistische politicus zoals Geert Wilders of Thierry Baudet stemmen?
 
We proberen hier met elkaar een antwoord op te vinden door het gedachtegoed van populistische partijen te onderzoeken. Partijen als de PVV en Forum voor Democratie doen een beroep op de Joods-christelijke traditie die volgens hen in Nederland in gevaar is, vooral door de aanwezigheid van moslim-immigranten.
 
Deze activiteit wordt gezamenlijk door de Maartenskerkgemeente, de Johanneskerk en de Geloofsgemeenschap St. Andries georganiseerd.
 
Datum Dinsdag 12 januari 2021
Tijd 20:00 uur
Locatie Johanneskerk, Leersum
Begeleiding Teun Monster
Entree Vrijwillige bijdrage (richtlijn € 5)
Aanmelden
Aanmelden i.v.m. toegestane groepsgrootte bij Teun Monster via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U krijgt bericht als u op de reservelijst komt te staan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Andere thema avonden dit seizoen: