In deze lezing, gebaseerd op het boek ‘De gulden snede’ van Wilma de Rek, ontvouwt Herman Wijffels zijn verrassende visie op de toekomst op het gebied van ecologie, economie en politiek. In die visie hebben tot nu, en vooral sinds de industriële revoluties, de ‘masculiene’, veroverende krachten de overhand gehad. Dat heeft geleid tot een gigantische stijging van de materiële welvaart, maar ook tot verwoesting van de aarde.
 
De mensheid is toe aan een nieuwe fase in haar ontwikkeling, waarin de ‘feminiene’, conserverende en verzorgende krachten – de gulden snede – ruim baan moeten krijgen. Volgens Wijffels zal dit niet zonder strijd gaan. Maar hij is ook hoopvol en denkt dat de betere samenleving voor het grijpen ligt.
 

De econoom Herman Wijffels was topman bij de Rabobank, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), bestuurder bij de Wereldbank, informateur van het kabinet Balkenende IV, hoogleraar duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht.
 
Deze activiteit wordt gezamenlijk door de Johanneskerk, de Geloofsgemeenschap St. Andries en de Maartenskerkgemeente georganiseerd.
 
Bij voldoende belangstelling zal in Leersum op een later tijdstip in een gespreksgroep over de lezing en het boek worden nagepraat.
 
Datum Dinsdag 16 maart 2021 (LET OP: GEWIJZIGD TOV BOEKJE)
Tijd 20:00-21:30 uur
Locatie Sport- en Cultuurcentrum De Binder, Hoflaan 29, Leersum
Begeleiding Teun Monster
Entree Vrijwillige bijdrage (richtlijn € 5)
Aanmelden
I.v.m. toegestane groepsgrootte aanmelden bij Teun Monster via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U krijgt bericht als u op de reservelijst komt te staan.