Met heel veel plezier presenteren wij u het programma 2020/2021 van de kerngroep Ontmoeten # Verdiepen.

De grote ontregeling van het afgelopen voorjaar betekende dat onze activiteiten van Ontmoeten # Verdiepen noodgedwongen werden geannuleerd. Nu starten we weer op. Te midden van onzekerheid hebben wij het vertrouwen dat we elkaar weer zullen ontmoeten en ons geloof kunnen verdiepen.

Met de Johanneskerk en de Geloofsgemeenschap St. Andries in Leersum hebben we een gezamenlijk jaarthema gekozen: ‘Groene Genade’.
De samenleving viel afgelopen voorjaar door de corona-crisis stil. We werden ons meer bewust van de rijkdom en schoonheid van alles wat groeide en bloeide. Helderblauwe luchten en de bomenpracht van de Heuvelrug: we hebben daar meer oog voor gekregen. We ontvangen het zonder dat we er zelf de hand in hebben: Groene Genade.

In ons programma hebben we een aantal activiteiten gekozen die bij dit thema aansluiten. Maatschappelijke dilemma’s komen aan bod in gesprekken ‘onder de boom van goed en kwaad’. De schepping nodigt ons uit om goed en verantwoordelijk met haar om te gaan. Dit onderwerp heeft ook een plek in ons programma. En tijdens een lente-wandeling in het ‘bomenmuseum’ van de Heuvelrug, het Von Gimborn Arboretum, ontmoeten we elkaar in de natuur.

Op onze website, onder 'Gemeente in Beweging' vindt u alle activiteiten uit ons eigen O#V-programma, met diverse onderdelen die we samen met de Johanneskerk in Leersum organiseren. In het kader van ‘Kerk van binnen naar buiten’ bieden wij ons programma nadrukkelijk ook aan in de regiogemeenten en voor hen die minder kerkelijk betrokken zijn. We hopen velen te ontmoeten bij onze activiteiten, om samen ons geloof te versterken en elkaar te bemoedigen, om inspiratie op te doen en verdieping te vinden.

Aanmelden en digitaal aanbod

Voorlopig moeten we nog rekening houden met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat we bij de bijeenkomsten op locatie anderhalve meter afstand moeten respecteren en het aantal aanwezigen beperkt is. Daarom bieden we -waar mogelijk- ons aanbod ook online aan. U kunt met gebruik van een internetverbinding de activiteiten volgen en in sommige gevallen ook vanuit thuis deelnemen aan de gesprekken en discusies. Hiervoor worden vanuit onze gemeente nog allerlei mogelijkheden uitgezocht en getest.

Het is noodzakelijk dat u zich van tevoren aanmeldt wanneer u aanwezig wilt zijn bij een activiteit of deze via internet wilt volgen. Bij de activiteiten op de website is steeds aangegeven hoe u zich kunt aanmelden. Voor de activiteiten die in de Koningshof of Maartenskerk plaatsvinden, kunt u over het algemeen gebruik maken van een online formulier, dat u vindt door op de betreffende link te klikken.

Als u er niet uitkomt of andere vragen heeft, aarzelt u dan niet om te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u uw vraag en contactgegevens doorgeeft, nemen wij contact met u op om u verder te helpen.

Aanbod in de regio

Een aantal onderdelen in ons programma organiseren we samen met de Johanneskerk in Leersum. Door de gemeentes in de regio worden ook weer mooie activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie daarover verwijzen wij naar de betreffende websites:

Leersum, Johanneskerk: www.pknleersum.nl/johanneskerk
Leersum, Michaelkerk: www.pknleersum.nl/michaelkerk
Woudenberg, de Voorhof: www.pkndevoorhof.nl
Maarn/Maarsbergen, Leerhuis: www.pknmm.nl

Programma 2020 - 2021

Ik plant in de woestijn ceder en acacia, mirte en olijf,
en ik laat in de wildernis den, kamperfoelie en cipres opschieten.
Dan zullen zij zien en beseffen, begrijpen en erkennen
dat de hand van de HEER dit heeft verricht,
dat de Heilige van Israël dit alles schiep.

Jesaja 41 vers 19-20

2 Voorstelling: Bonhoeffer, wie ben ik?
6 Jaarthema: Onder de boom van... Rainer Wahl
14 Lezing: Grand Hotel Europa
25 Kinderen zingen: Dank u voor elke boom.... (1 van 2)
28 Bibliodrama (vervalt)