In verband met de coronamaatregelen wordt deze activiteit verplaatst, we zoeken nog naar een geschikte datum.

Met een inclusieve kerkgemeenschap willen we een geloofsgemeenschap zijn voor alle mensen, hoe men ook geaard is. Dus of we hetero, homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transseksueel of interseksueel (LHBTI) zijn hoeft geen verschil te maken. Is dat niet juist een opdracht voor ons als gemeente van Christus?

In delen van de PKN worden homoseksuelen met een relatie doorgaans nog geweerd van de kansel en bestuurlijke functies. Anderzijds heeft de PKN – als een van de weinige kerken ter wereld – een liturgie voor transgenders die hun nieuwe naam en identiteit willen laten zegenen.

Zijn wij ons in Doorn, Maarn en Leersum voldoende bewust dat wij door onze houding en taalgebruik mensen kunnen kwetsen en buiten sluiten? Onze jeugd heeft ons denken gevormd. De geloofsopvoeding speelt daarbij een rol.

Tijdens deze avond spreekt prof. dr. Heleen Zorgdrager, vroeger predikant van de Johanneskerk in Leersum en tegenwoordig verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zij zal ons helpen om verder na te denken over een inclusieve kerkgemeenschap.

Deze avond wordt gezamenlijk georganiseerd door de Maartenskerkgemeente in Doorn, de Johanneskerk en de Geloofsgemeenschap St. Andries in Leersum.

Datum Donderdag 27 januari 2022
Tijd 20.00 uur
Locatie De Koningshof
Begeleiding Johan Beuckens