Na de succesvolle viering in februari 2019 wordt ook dit seizoen een Choral Evensong gehouden. De Choral Evensong is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt. De Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk.

19 a lezing evensongDr. Hanna Rijken, theoloog en musicus, houdt een lezing over het vervolgonderzoek naar Choral Evensong dat ze aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam in samenwerking met Oxford University uitvoert. Waarom is de Choral Evensong zo geliefd in Nederland en in Engeland? Wie gaan naar de Evensong en waarom? Ze zal dieper ingaan op de betekenis van nieuwe vormen van spiritualiteit en kerk-zijn in Nederland, geworteld in een lange traditie in Engeland. Uiteraard zal ook gezongen worden: ‘Tell out my soul’!

Deze activiteit wordt door de Johanneskerk, de RK-Geloofsgemeenschap St. Andries in Leersum en de Maartenskerkgemeente in Doorn georganiseerd. De lezing krijgt een vervolg op zondag 22 maart 2020 in de Maartenskerk.

Datum
Dinsdag 17 maart 2020
Tijd
20.00 uur
Locatie
Johanneskerk, Lomboklaan 9, Leersum
Begeleiding
Hilje Logtenberg-van der Grient
Entree
Vrijwillige bijdrage (richtlijn € 6)