Jeugd algemeen
knop créche     knop knd      knop kliederkerk      knop 12 plus

Van de allerkleinste kinderen tot tieners die al de stap naar de middelbare school hebben gemaakt. We vinden het belangrijk dat er voor hen allemaal een zichtbare plek in de gemeente is. Een plek waar ze op hun eigen niveau leren over God en de Bijbel, zich vertrouwd voelen, vrienden maken en gewoon een fijne tijd hebben.

Voor de allerkleinsten betekent dit een wekelijkse crèche waardoor ouders zorgeloos de kerkdienst kunnen meemaken. Voor basisschoolkinderen is er een kindernevendienst waar zij het verhaal van de zondag in hun eigen taal meekrijgen, en de tieners hebben een eigen 12+ groep die elke zes weken bij elkaar komt. Lees hierover alles via bovenstaande knoppen.

jeugdagenda2Agenda
Verder organiseren we door het jaar heen allerlei leuke activiteiten.
Zoals de Kliederkerk, een filmavond en het jaarlijkse kinderkerstfeest.
Neem hier een kijkje in de jeugd-agenda voor alle activiteiten en data
en kies per onderwerp de snelkoppeling voor meer informatie. 

 

 

jeugdagenda2                                    Ga hier naar de
jeugdpagina
zaterdag 23 december 2023 18:30u Kinderkerstfeest
zondag 14 januari 2024   Jeugddienst bij de NGK
zondag 4 februari 2024 10:00u 12+ groep
zondag 4 februari 2024 16:00u Kliederkerk
zondag 11 februari 2024   Jeugddienst bij de NGK
zondag 10 maart 2024 16:00u 12+ groep
zondag 10 maart 2024   Jeugddienst bij de NGK
zaterdag 16 maart 2024 10:00u Palmpasen knutselen
zondag 24 maart 2024 10:00u Palmpasendienst
zondag 21 april 2024   12+ groep
zondag 21 april 2024   Jeugddienst bij de NGK
zondag 19 mei 2024   Jeugddienst bij de NGK
zondag 26 mei 2024   12+ groep
zondag 9 juni 2024   Jeugddienst bij de NGK
zondag 23 juni 2024 16:00u Kliederkerk
vrijdag 28 juni 2024 17:00u Bioscoopavond Mavka
zondag 30 juni 2024   12+ groep

 

thumbnail crèche
Voor de allerkleinste kinderen is er elke zondag crèche. In het Koningshof achter de Maartenskerk is hiervoor een ruimte ingericht. Er is volop speelgoed voor de kleintjes om zich gedurende de dienst mee te vermaken. Vlak voor het einde van de dienst kunnen de kinderen opgehaald worden voor de zegen.kids silhouette10

Gedurende het hele jaar zet een roulerend groepje vrijwilligers zich in voor de crèche. Uitzondering zijn de zondagen waarop er een speciale dienst is (Kliederkerk, … ).
Ga hier naar de
jeugdpagina

thumbnail kndElke zondagochtend is er speciaal voor de kinderen op de basisschool een kindernevendienst.

Het eerste gedeelte van de kerkdienst is gezamenlijk in de kerk. Voor de preek gaan de kinderen met hun groep en begeleiding naar een eigen ruimte in de Koningshof.  kids silhouette8De kinderen krijgen dan in hun eigen taal het thema van de zondag te horen. Dit gebeurt in verschillende vormen, met bijbelverhaal, knutselwerkje of een spel.

Voor het einde van de kerkdienst komen de kinderen weer terug in de kerk.


Ga hier naar de
jeugdpagina

thumbnail kliederkerkSamen een Bijbelverhaal ontdekken door te rennen, te schilderen, te bakken, te zingen of te plakken. Dát is Kliederkerk in de Maartenskerk. We organiseren zo’n drie keer per jaar Kliederkerk voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd.

Kliederkerk bestaat uit drie delen: Samen ontdekken, samen vieren, samen eten. We starten altijd gezamenlijk, in de kerk, om wat te horen over het bijbelverhaal dat centraal staat.

 

Ontdekken
Daarna splitsen we op en ga je verschillende workshops langs. Daarbij ga je bijvoorbeeld iets knutselen dat bij het bijbelverhaal past, een buitenspel doen, iets bakken of schilderen. Het zijn lekkere korte workshops waarin je snel aan de slag mag. En terwijl we samen ontdekken, werken we het thema van de Kliederkerk verder uit.

 Vieren
Terug in de kerk vieren we wat we mochten doen. Er zijn liedjes (zoals het Kliederkerklied!), we delen en bidden alvast voor de maaltijd. Want…

Etenkids silhouette7
Elke Kliederkerk wordt afgesloten met samen eten! Terwijl jij smult van je maaltijd, staat er een drankje klaar voor de volwassene die je komt ophalen. 

Vragen?
We organiseren Kliederkerk samen met de NGK Doorn. In onze agenda zie je wanneer de volgende Kliederkerk is. Zodra het thema bekend is, staat dat erbij. Wil je meer weten over Kliederkerk in de Maartenskerk? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ga hier naar de
jeugdpagina

 

 

thumbnail 12Zit je op de middelbare school of ben je 12 jaar en toe aan meer dan de kindernevendienst? Dan ben je van harte welkom bij onze 12+ groep!

 

Voor jou
We komen elke vijf, zes weken bij elkaar. Meestal is dat op zondagmiddag. De ene keer gaan we gezellig filmkijken, de andere keer staat er een thema centraal waarover we van gedachten wisselen. We eten er sowieso wat lekkers bij en we delen natuurlijk raadsels met elkaar in de appgroep Er is alle ruimte om in te brengen wat jij belangrijk vindt en samen te doen waar jullie energie van krijgen.

 

Doe meekids silhouette9
Daarnaast kun je via de 12+ groep ontdekken of er dingen in de kerk zijn die jij leuk vindt om te doen. Misschien wil je wel meedraaien met het beamteam en achter de knoppen zitten tijdens een kerkdienst. Je handen uit de mouwen steken bij de kindernevendienst. Of heb je een gouden keeltje en mag de gemeente genieten van jouw zangkwaliteiten.

In de agenda zie je wanneer we bij elkaar komen. Wil je meer weten? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


Ga hier naar de
jeugdpagina

jeugddienstJe bent van harte welkom bij de jeugddienst van de NGK.

Locatie: Koningshof DoornGa hier naar de
jeugdpaginajeugdagenda

Top2000Altijd al eens jouw favoriete hit in een kerkdienst willen horen? Kom naar de Top2000-dienst! Veel nummers die je op Spotify, TikTok of op de radio voorbij hoort komen hebben inhoud: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen.

Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis?

Als de stemming geopend is, vind je hier een link om jouw favoriete nummer in te dienen.

Tijd – 11.00 uur              Locatie – Maartenskerk Doorn                Entree – gratis

Lees meer...

MK 120Zit je op de middelbare school of ben je 12 jaar en toe aan meer dan de kindernevendienst? Dan ben je van harte welkom bij onze 12+ groep! Deze zondag komen we bij elkaar tijdens de kerkdienst.

Lees hier meer over de 12+ groep Lees meer...