De Maartenskerkgemeente App is nu bijna een jaar in gebruik door meer dan 100 gebruikers. Recent is er een nieuwe versie uitgebracht.
De app geeft nieuwe mogelijkheden om simpel te overzien welke activiteiten er plaats vinden, om op een andere manier te communiceren en te organiseren en eenvoudig contact met elkaar te leggen. Omdat dit allemaal gebeurt in de besloten omgeving van de app kunnen ook persoonlijke gegevens gebruikt en uitgewisseld worden.

Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die geen gebruik zullen maken van de app en daar is uiteraard begrip voor. Aan de andere kant willen we de gemeenteleden ter wille zijn die het fijn vinden om met de app te werken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Allereerst is het belangrijk u te registreren en daarmee uw profiel in de gemeentegids op te nemen. Download de app ‘Maartenskerkgemeente’ op telefoon, tablet of beide. Volg na het downloaden en openen de stappen die genoemd worden en probeer het profiel zo compleet mogelijk te maken inclusief functie of betrokkenheid binnen de kerk.

Voor afronding wordt gevraagd een (herkenbare) foto van uzelf te plaatsen. Hebt u even geen foto voorhanden, gebruik dan (hopelijk tijdelijk) een andere foto. Na afronding van het profiel krijgt de appbeheerder een melding en de aanvrager krijgt toegang tot de app.

Alle inschrijvingen bij elkaar vormen de gemeentegids. En een levendige gemeentegids is een prachtig visitekaartje voor onze gemeente. Verder is met de foto meteen duidelijk wie bij een bepaalde naam hoort en op het profiel van andere gemeenteleden staan (als het ingevuld is) meteen de mogelijkheden om contact te leggen.

Binnen de kerk zijn een groot aantal taakgroepen, kringen, vrijwilligers en andere groepen actief die elk een eigen app-groep kunnen aanmaken. Binnen de groep kun je een eigen agenda maken, een discussie houden, documenten plaatsen, van alles. Een groep aanmaken kan iedereen snel en gemakkelijk doen en alleen de leden van de groep kunnen de berichten lezen en zien wie er lid zijn.

De belangrijkste mogelijkheden van de app staan beschreven in de gebruikershandleiding (klik hier voor link). Voor informatie, vragen of problemen met de app, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Meer informatie over de app is te vinden op de website van de ontwikkelaar Donkey Mobile www.donkeymobile.app .

Er is ook een kort filmpje waarin de functionaliteiten van de app worden uitgelegd: